Receta: Milanesas / Recipe: Breaded Steak

 (Scroll down to read IN ENGLISH)

 Esta es la receta # 31 del recetario de Mamá, pero apenas la segunda que publico.

Las Milanesas de res son un platillo muy común en México por ser fáciles y rápidas de preparar y porque les gustan a toda la familia.

Recientemente descubrí la diferencia entre una milanesa común y una milanesa acompañada con jalapeños. Desde entoces, los necesito con esta comida.  El sabor se intensifica, parece el complemento perfecto de la carne y el empanizado.

Se puede acompañar de una ensalada sencilla para agregarle un elemento fresco al platillo.  En este caso preparé una con aguacate, lechuga y tomate.

Milanesas de Palomilla

Ingredientes:

5 bisteces de res delgados

Harina

Sal y pimienta

2 huevos batidos

Empanizador

Jalapeños

Procedimiento:

  1. Se sazonan los bistecs con sal, pimienta, y sal de ajo. Se sazona el huevo batido
  2. Se pasan los bistecs por la harina, después por el huevo, y por último por el empanizador hasta que queden completamente cubiertos
  3. Tienen que freirse en mucho aceite para que queden bien. Después se quita el exceso con una servilleta.

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(IN ENGLISH)

This is recipe # 31 of Mom’s Cookbook, but  the second one I post.

Breaded steaks are a very common plate in México. They are easy to prepare, and a family favorite.

I recently discovered the difference between a breaded steak and a breaded steak with jalapeños. Since then, whenever I eat this meal, I have to have jalapeños!! They are the perfect complement for this dish. The flavor is far more interesting. They combine perfectly with bread crumbs and meat.  Give it a try!

You can serve  with a simple salad to add freshness to the dish.  In this case I used avocado, lettuce and tomato.

Breaded Steak

Ingredients:

5 pieces beef steak

Flour

Salt , Pepper, Garlic Salt for seasoning

2 beaten eggs

Bread Crumbs

Jalapeños

1.  Season steaks with salt, pepper, and garlic salt.  Season beaten eggs

2. Dip steaks in flour, then in egg and then in bread crumbs until completly covered

3. Pour oil into skillet and fry until golden brown. Drain on paper towel. 

2 comentarios

  1. Everything looks delicioso! I am going to either make the Tacos de pollo marinado en mostaza, or go buy some bistec to make this recipe tonight para la cena.

    Qué hambre tengo after looking at this photo! YUM!

    • Thank you!!! I am glad you like them, and I hope los niños like them too🙂
      I just started blogging, so I have at least 66 more recipes to post, from my “mom’s cookbook.”
      I’ll read you soon🙂

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